پورتال مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جهرم

معرفی:

یکی از وظایف اساسی و مهم دانشگاههای علوم پزشکی تربیت فارغ التحصیلانی متخصص و متعهد است. به منظور تضمین کیفیت دانش آموختگان و پاسخگویی به جامعه، ارزیابی دانشجویان در طول تحصیل امری اجتناب ناپذیر است. هدف نهایی ارزیابی دانشجو ، ترغیب و تشویق فراگیران به مطالعه و یادگیری و اطمینان از یادگیری ایشان است.

درهمین راستا یکی از وظایف اختصاص یافته به مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی توجه به مقوله ارزشیابی است و یکی از انواع ارزشیابی ها، ارزشیابی از فراگیران است. تقویت، به روز رسانی و ارتقای کیفیت برنامه های ارزیابی فراگیران نقش مهمی در ارتقاء آموزش در سطح دانشگاه دارد. لازم است در طراحی و اجرای آزمون ها، راهکارهایی برای بهبود دانش اساتید در مورد ارزیابی دانشجویان اتخاذ گردد. از طرفی در سیستم‌های نظام آموزش عالی کشور، نظام ارزیابی و امتحانات چالش های جدی را پیش روی مسئولین و دست اندرکاران و متولیان آموزش پزشکی کشور قرار داده است و یکی از مطالبات جدی جامعه نیز توجه ویژه به برگزاری این آزمون ها در کمال صحت و امنیت می باشد. ارزیابی دانشجویان یکی از فعالیت های اساسی در فرآیند آموزشی به شمار می آید و کیفیت آن با کیفیت یادگیری دانشجویان ارتباط مستقیم دارد. ارزیابی صحیح می تواند ابزاری مفید برای ارائه بازخورد مناسب به دانشجویان پیرامون نقاط قوت و ضعف آن ها باشد. همچنین نتایج ارزیابی دانشجویان می تواند به مدرسین و مسئولین برای تصمیم گیری های مهم در ابعاد مختلف فرآیند یاددهی یادگیری کمک نماید.

نظر به اهمیت این ارزشیابی و نقش آن در بهبود کیفیت آموزش، واحد ارزشیابی دانشجو جزو واحدهای مرکز مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه است که شروع به کار نموده است. واحد ارزشیابی دانشجو مرجع سیاستگذاری‌ها و مجری امور در حوزه ارزشیابی ارزیابی فراگیران می باشد.

ارزش ها :

• حفظ شان و منزلت اعضای هیات علمی
  • احترام به دانشجویان و نظرات ایشان
  • رعایت عدالت در قضاوت
  • تکیه بر ارزشها و مبانی دینی و فرهنگی
  • اولویت دادن به ارزشیابی با کیفیت
  • رعایت حقوق انسانها

اهداف :

• ارتقاء‌ کیفیت آزمون های نظری، عملی و بالینی دانشگاه
  • ارتقاء کیفیت آموزش و پژوهش در حوزه آزمون ها در دانشگاه

شرح وظایف:

• طراحی چارچوب­ های ارزشیابی‌ نظام‌مند در حوزه دانشجو به‌منظور هدایت نظام­ های ارزشیابی در سطح دانشکده ­های دانشگاه